INTERVIEW

De zomer in

met Suzuki-ambassadrice
Imke Courtois

Voor ex-voetbalster en analiste Imke Courtois start de zomer wanneer ze haar teenslippers aantrekt. Een nieuwe job staat ver reizen even in de weg, maar genieten doet ze op de fiets en met haar Swift trekt ze naar de kust.

Geen gezondheidsguru

Imke Courtois (31) begint aan een nieuw hoofdstuk in haar carrière: ze wordt experte ‘sport en gezondheid’ bij Sporza/VRT NWS. “Verwacht van mij geen beweeg- of voedingstips”, lacht Imke. “Een gezondheidsguru zal ik niet worden. Maar dankzij mijn studies en doctoraat heb ik een brede kennis opgebouwd. Naast voetbalanalyses zal ik nu ook meewerken aan verschillende projecten rond gezondheid. Zo kan ik me blijven verdiepen in de onderwerpen die me fascineren.”

Trappen voor het goede doel

Niet alleen professioneel ging Imke al heel wat uitdagingen aan. Van 30 mei tot 2 juni fietste ze ook mee in de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. “Vorig jaar was ik meter van het evenement. Ik kwam toen voor het eerst in contact met de wielersport. Dit jaar probeerde ik 5.000 euro te verzamelen en reed ik mee met twee vriendinnen. Het was afzien, maar iedereen uit dat peloton streed voor hetzelfde doel: iets doen tegen kanker. Dat werkte enorm verbindend."

In de koffer

Imke Courtois voetbalde bij Standard en de nationale ploeg. Nu heeft de fietsmicrobe haar te pakken: “Van de intervalbewegingen op een voetbalveld zat ik plots vier uur lang op een fiets. Dat was wennen. Vroeger zag ik het als een individuele sport, maar eigenlijk ga ik nooit alleen fietsen. Meestal rij ik in mijn Swiftje naar Leuven bij vriendinnen om vandaar te vertrekken langs de Vaart. Onderschat het volume van de koffer trouwens niet, mijn koersfiets past er perfect in. (lacht)”

“Ik doe niets liever dan reizen, maar momenteel heb ik er geen tijd voor. Geen nood, ook kortbij valt veel te beleven.”

3X ZOMERS GENIETEN

1. Teenslippers

“De zomer start voor mij officieel wanneer ik mijn teenslippers aantrek. Ik zou er de hele tijd mee kunnen rondslenteren: op festivals, tijdens een BBQ… Ze staan voor ontspanning. Mijn sneakers liggen standaard in de Swift, want rijden op flip-flops vind ik niet veilig.”

2. Uitwaaien

“Ook van een slechte zomerdag kan ik genieten. Wind en regen houden me niet tegen: ik neem mijn Swift en rij naar zee. Uitwaaien en ronddwalen op een verlaten strand… Heerlijk! Ik hou van de zee, maar bij mooi weer is het me aan de kust te druk.”

3. Lange tochten

“In de zomer is fietsen nog zo leuk. Dan maken we lange tochten met veel stops om een koffie te drinken, iets te eten en vooral van het landschap te genieten. Soms fietsen we van Leuven naar Antwerpen en keren we met de trein terug.”

Share