4 Jimny’s, 4 scholen,
4 unieke projecten

Een auto laten varen of rondrijden met een dinosaurus op het dak? In de Jimny Challenge is niets te gek. Vier geselecteerde scholen kregen een verleidelijke opdracht: de populaire terreinwagen van Suzuki omtoveren tot een origineel voertuig met maatschappelijke waarde. Sinds begin dit jaar sleutelen de leerlingen aan hun voertuig.
Benieuwd naar het resultaat?

KTA MoBi Gent maakte van de Jimny een opvallende ambulance

Grrrooaar! Schrik niet als je in het Gentse verkeer plots een dinosaurus kruist. Hij staat op het dak van de Jimny die het KTA MoBi heeft verbouwd en doet niemand kwaad. Integendeel, deze safari-ambulance brengt kinderen met immuunstoornissen naar het ziekenhuis.

Dronken rijden in de Jimny van het Scheppersinstituut Wetteren

“Elke volwassene weet: rijden en drinken gaan niet samen”, zegt Christophe Van Bellinghen van het Scheppersinstituut Wetteren. “Met onze Drunk Drive Simulator hopen we van school naar school te kunnen trekken om leerlingen al op jonge leeftijd die ervaring bij te brengen.”

Brandjes blussen op het vliegveld met de Jimny van Campus Het Spoor Mol

De Koninklijke Luchtcadetten van België springen een gat in de lucht. De leerlingen van Campus Het Spoor in Mol hebben een Jimny omgebouwd tot snelle assistentiewagen die ingezet zal worden op het militaire vliegveld in Weelde.

Don Bosco Hoboken laat de Jimny varen in overstromingsgebied

“Probeer een auto maar eens te laten drijven”, zegt technisch adviseur en projectbegeleider Jan Campaert. “Het is een uitdaging waar fysica en techniek samenkomen: de balans van de auto zoeken, alles waterdicht maken, de koeling aanpassen, vlotters voorzien…”

Job on Wheels

De Jimny Challenge maakt deel uit van Job on Wheels, het programma waarmee automobielfederatie FEBIAC het onderwijs in de autotechnieken promoot en ondersteunt. De oproep om deel te nemen aan de uitdaging leidde tot creatieve inzendingen. Vier scholen werden geselecteerd: ze kregen van Suzuki een Jimny ter beschikking en van Job on Wheels een leuk budget om de ombouw te bekostigen.