Onze ambassadeurs op het Antwerp Classic Car Event


Oldtimers time!

Op 5 mei trokken Suzuki en vier van onze ambassadeurs naar het Antwerp Classic Car Event. Een weekend lang stond alles daar in het teken van oldtimers. Onze ambassadeurs Pauline, Elisa, Yannick en Loïck waagden zich ook aan een rally van één dag.

Tour Amical

Het Antwerp Classic Car Event vond op 4 en 5 mei plaats in Brasschaat. Het evenement was ook de aftrap van de Tour Amical, een rally voor klassieke wagens die al aan zijn 16de editie toe is. Twee dagen lang konden zo’n 10.000 bezoekers de 1.000 oldtimers bewonderen die deelnamen aan de rally voordat ze op vrachtwagens geladen werden met bestemming Griekenland, het gastland van deze editie.

Antwerp GT Tour

Autoliefhebbers gaven niet alleen hun ogen de kost. Ze konden ook genieten van een tal van activiteiten. Zo waren er shows, maar ook een rally op zondag: de Antwerp Classic & GT Tour. Suzuki mocht daar uiteraard niet ontbreken! Onze ambassadeurs Pauline Grossen, Elisa Guarraci, Yannick Merckx en Loïck Luypaert verschenen aan de start in één van de vier generaties van de Suzuki Swift.

“Al die oldtimers samen
zijn echt indrukwekkend om te zien!”
Pauline Grossen, Suzuki ambassadrice

4 generaties

“We hebben vroeg onze wekker gezet om allemaal samen te ontbijten voor het vertrek en de nodige energie te tanken”, vertelt Loïck. “De vier generaties van de Swift sprongen meteen in het oog toen we aankwamen.” Loïck vormde een team met Yannick. “We kozen voor de Swift Sport omdat die volgens ons de meeste power had”, lacht die laatste. De Antwerp Classic GT Tour is een rally van één dag waarbij de deelnemers hun weg zoeken aan de hand van een roadbook.

Uitdagend

“De weg vinden was al een hele uitdaging”, zegt Pauline. “We moesten ons oriënteren op een kaart met behulp van pijltjes en korte beschrijvingen. Gelukkig ben ik goed in kaartlezen, althans volgens Elisa, die vlak achter mij reed. Onderweg moesten we ook nog een aantal proeven doen, dus het parcours was best pittig.” Die proeven telden mee voor punten en beïnvloedden dus het klassement: slalommen, één kilometer lang tegen een gemiddelde van 50 km/u rijden, enz.

De resultaten

Onze ambassadeurs mogen fier zijn! Pauline eindigde 23e, Elisa 24e en Yannick en Loïck 25e. Ze kunnen deze ervaring alleen maar aanraden. “De proeven hebben ons verschillende keren de slappe lach bezorgd!”, lacht Loïck. “Het was ook gewoon heel leuk om zo’n rit te maken, ook al is het niet ver van huis”, besluit Pauline.

Share