INTERVIEW

True colours

Suzuki-ambassadrice
Elisa Guarraci kiest
voor kleur

Elisa Guarraci (28) kennen we als mediafiguur: ze speelde de rol van Floor Hintjens in Familie en werkte als veejay bij JIM TV. Elisa doet ook modellenwerk én ze zingt onder het pseudoniem Elisabeth Stone. Na een donkere periode gooide Elisa haar leven om. Ze verhuisde naar 'de boerenbuiten' en dacht bewust na over 'Wat kan ik?' en 'Wat doe ik graag?'.

Handen als troef

Elisa heeft altijd graag getekend en beseft dat haar handen een grote troef zijn. Zo komt ze bij handlettering. "Door workshops handlettering te geven ben ik opnieuw vertrokken geraakt. Voor mij betekende dit meer dan gewoon 'een job'; ik kon tegelijk een nieuw sociaal netwerk opbouwen. Het deed me beseffen dat je niet moet kijken naar wat je niet hebt, maar focussen op wat je wel hebt. Dat was voor mij het moment dat een rups een vlinder wordt.”

Kleur bekennen

Tekenen geeft kleur aan Elisa's leven. En kleuren zijn voor haar ook heel belangrijk. "Kleur vertrekt voor mij vanuit de natuur. Ik hou van het groen van de bomen, van bloemen in volle glorie, van mooie herfstkleuren. Ik uit mezelf ook graag kleurrijk. Daarbij hecht ik veel belang aan mijn 'true colours': ik wil mezelf zijn. Jezelf durven tonen met je sterktes en je tekortkomingen werkt bevrijdend. En die vrijheid heb ik nodig."

Hardop filosoferen

Die vrijheid voel ik ook als ik in mijn auto stap. Heel frappant is de kleur van mijn wagen: het rood van mijn Suzuki Swift maakt mij blij. Geef mij geen zwarte auto! Al rijdend ben ik mezelf. De muziek hoeft niet op; ik filosofeer hardop tegen mezelf. De lange afstanden die ik soms doe, heb ik nodig om met mezelf in conversatie te gaan. In de auto stappen, onderweg zijn, daar geniet ik van. Het gevoel van vrijheid is het allermooiste gevoel dat je als mens kan hebben.”

Ieder heeft af en toe een 'escape from reality' nodig: deur dicht en vertrekken.

3 ZORG-VOOR-JEZELF TIPS

1. Durf te detoxen in social media

"Social media geven vaak een vertekend beeld van de werkelijkheid. Dicht bij jezelf blijven lukt beter zonder vergelijking met al je 'contacten'. Je onderbewuste wil de competitie aangaan met anderen en dat kan verziekend zijn voor jezelf. Je kan je geest best verrijken door het af en toe stil te maken.”

2. Volg een workshop

"Uit de drukte stappen kan ook door een workshop te volgen. Je bent creatief bezig en tegelijk ben je even op jezelf. Dat betekent niet dat je dat alleen moet doen! In mijn workshops krijg ik regelmatig een vader en dochter over de vloer. Ze gaan in gesprek met elkaar en tegelijk ook met zichzelf. Ieder pakt de opdrachten op z'n eigen manier aan, mooi om te zien."

3. Ga wandelen

“Wandelen is de beste yoga voor lichaam en geest. Het vraagt geen zware inspanning. Ga gewoon door de natuur stappen, zeker nu in de herfst. Of je nu alleen gaat, met je hond of met je gezin, je ontsnapt eventjes aan de maatschappij en je kan je hoofd leegmaken.”

Share